$ 100.000 Bitcoin is van droom naar verwachting gegaan

Toen Bitcoin in maart zakte naar $ 3.850 , was het idee van een prijskaartje van $ 100.000 zo ver weg als de maan zelf. Negen maanden later, met instellingen die miljarden dollars binnenstromen en een nieuwe marktcyclus die net begint, is het landschap heel anders, en een zescijferige Bitcoin is niet langer een droom maar iets van een verwachting.

Institutionele kopers

Het eigendom van Bitcoin door beursgenoteerde bedrijven werd medio oktober op 6,9 miljard dollar geraamd , sindsdien hebben instellingen ongeveer 3 miljard dollar uitgegeven aan het verzamelen van Bitcoin , en dat zijn degenen die publiekelijk naar buiten zijn gekomen. Instellingen stapelen zich in nauwelijks geloofwaardige proporties in Bitcoin, met de verwachting dat dit niet alleen zal doorgaan, maar ook zal toenemen in 2021.

Als je dit vergelijkt met alle eerdere bull-runs, die bijna uitsluitend in de detailhandel waren, is het niveau van geld dat de ruimte binnenkomt veel hoger dan ooit tevoren. De vraag naar Bitcoin overtreft het aanbod aanzienlijk, en als je kopers klaar hebt staan ​​om er honderden miljoenen dollars in te gooien, lijkt $ 100.000 opeens niet zo gek.

Historische patronen

Het andere om op te merken over deze cyclus en het potentieel voor Bitcoin om $ 100.000 te bereiken, is dat we de cyclus beginnen bij $ 10.000. Het is natuurlijk gevaarlijk om aan te nemen dat prestaties uit het verleden zich zullen herhalen, maar een blik op de wekelijkse Bitcoin-grafiek laat heel duidelijk zien waarom een ​​Bitcoin met zes cijfers een volledig levensvatbare propositie is:

Hoewel we kunnen verwachten dat deze bullrun uitgebreider zal zijn dan de vorige, maakt een blik op deze grafiek, in combinatie met de toegenomen vraag naar Bitcoin, meteen duidelijk dat een gespreide run naar $ 100.000 historisch gezien zeer waarschijnlijk is.

Dollar achteruitgang

Een andere factor die een run naar een Bitcoin van $ 100.000 zou kunnen versnellen, is een mogelijke daling van de waarde van de dollar. De pandemie van het coronavirus, die geen tekenen van vertraging vertoont, heeft ertoe geleid dat de VS ongeveer $ 4 biljoen in contanten heeft gedrukt, iets dat niet onopgemerkt is gebleven door economen, institutionele bazen en de US Dollar Index zelf: