Bitcoin Marketplace Paxful Adds ondersteunt Tether

Paxful accepteert Bitcoin al als betaalmethode. Nu kunnen gebruikers van de peer-to-peer marktplaats ook in Tether betalen.

In het kort

  • Paxful is een peer-to-peer marktplaats die honderden betalingsopties accepteert.
  • Tether zal binnenkort ook een betalingsoptie zijn.
  • Tether kan Paxful gebruikers een eenvoudiger manier dan fiat geven om online te betalen voor items.

Peer-to-peer Bitcoin-marktplaats Paxful ondersteunt nu de belegerde US dollar stablecoin, Tether. Tether, ook wel bekend als USDT, is de op twee na grootste cryptocentrische munteenheid per marktkapitalisatie, na Ethereum en Bitcoin.

Paxful laat mensen honderden verschillende methoden gebruiken om te betalen voor cryptocurrency. Methoden die variëren van Xbox Live-cadeaubonnen tot bonnen voor Applebees tot een roestende Toyota Corolla waarvan het bandenprofiel herinneringen bevat die aan de tijd zelf voorafgaan.

En nu Tether. Gebruikers kunnen Tether op het platform kopen (of verkopen) in ruil voor de eerder genoemde 300+ betalingsopties, ook voor Bitcoin zelf. Tether is Paxful’s tweede cryptocurrency betaalmethode, na Bitcoin.

„We beschouwen dit als een grote stap voor ons, omdat dit de eerste cryptocurrency is die we op het platform hebben, behalve bitcoin“, zegt Ray Youssef, CEO en mede-oprichter van Paxful. „We hopen dat dit [gebruikers] kan helpen om meer controle te hebben over hun financiën.“

Tether wordt momenteel onderzocht door de procureur-generaal van New York, die beweert dat haar zusterbedrijf, Bitfinex, haar kasreserves heeft gebruikt om een niet al te groot gat van $1 miljard in haar financiën te verdoezelen, achtergelaten door een schandalige hack een paar jaar geleden.

Maar juridische problemen of niet, Tether is big business. Met een marktkapitalisatie van 14 miljard dollar is USDT veruit de grootste stabiele munt die er is.

Maar waarom zouden mensen Tether op Paxful willen kopen en verkopen, als ze net zo goed gebruik kunnen maken van meer gevestigde platforms, zoals eBay, om goederen en diensten te kopen en te verkopen in ruil voor Amerikaanse dollars? Een paar redenen.

Ten eerste, omdat Tether fungeert als een 1:1 stand-in voor de US-dollar, kopen mensen het vaak om hun voet in crypto’s deur te krijgen voordat ze de munt ruilen voor meer volatiele cryptocurrencies, zoals Bitcoin System. Dat komt omdat het verplaatsen van crypto in en uit fictieve valuta’s veel geld kost (via transactiekosten), dus het kopen van Tether is zuinig.

Ten tweede is Paxful populair op veel plaatsen, met name in verschillende landen in Afrika, maar ook in India, waar crypto moeilijk te kopen kan zijn en waar geldtransfers duur zijn. Paxful is een peer-to-peer marktplaats, waardoor het gemakkelijk is om goederen zoals cadeaubonnen voor penningen die de waarde van de Amerikaanse dollar vertegenwoordigen te geselen. Mensen kunnen deze Tether dan naar anderen sturen om deze in te wisselen voor fiat. Of ze kunnen het gebruiken om voet aan de grond te krijgen in de crypto-markt (zie nr. 1).

Ten derde, oplichting! Paxful is populair bij oplichters die bijvoorbeeld Bitcoin kunnen betalen met een stapelbed Amazone-cadeaukaart voordat ze wegwalsen in de donkere nacht. Maar zou het niet geweldig zijn als oplichters zich geen zorgen hoeven te maken over de volatiliteit van de Bitcoin-markt? (Paxful heeft geprobeerd het probleem op te lossen door de identiteit van hun klanten te controleren).

Wat de redenen ook zijn van haar klanten om Tether te willen kopen met Barnes and Nobles geschenkkaarten, Paxful hoopt een akkoord te hebben bereikt met haar beslissing om de stablecoin te ondersteunen. Als we nu maar Bitcoin konden kopen met onze navelstreng, dan hadden we die laten maken.