Zug sier “ja” til Crypto for fremtidige skattebetalinger

Zug – en av regionene som tilhører det sveitsiske konføderasjonen – har kunngjort at innbyggerne vil kunne betale skatten i enten bitcoin eller Ethereum fra neste år.

Zug – Vil du betale skatteregningen med digital valuta?

Zug er en del av Sveits kjærlig kalt “ Crypto Valley „, som har fått kallenavnet takket være de mange bitcoin-, crypto- og blockchain-oppstart som regionen for tiden huser. Området har fått navnet sitt fra Silicon Valley, den delen av Nord-California som for tiden fungerer som hjemsted for mange av verdens ledende teknologiselskaper, inkludert Google, Apple og Facebook, bare i stedet for boligteknologiske selskaper, er Crypto Valley helt viet til blockchain og kraften til digitale eiendeler.

Nyhetene er store i den forstand at bitcoin og kryptokurver ofte er reservert kun for spekulativ handel. Opprinnelig ble de designet for å potensielt erstatte fiat-valutaer og tillate brukere å kjøpe både varer og tjenester, selv om denne drømmen fortsatt er langt fra å være en realitet, selv om bitcoin har eksistert i godt over ti år på dette tidspunktet.

Problemet er at mange av disse kryptovalutaene forblir ekstremt ustabile for prisendringer. De kan gjøre det veldig bra det ene øyeblikket og deretter pådra seg dramatiske dråper det neste. Dette skjedde nylig med bitcoin, verdens viktigste kryptokurrency etter markedsverdi. For andre gang på flere uker krysset eiendelen nylig terskelen på $ 12.000 , noe som fikk mange handelsmenn til å tro at det siste motstandsmerket skulle høre fortiden til.

Dessverre var dette ikke tilfelle, da hoppet ikke varte. Nå har eiendelen falt mer enn $ 1000 i det høye $ 10.000-området til tross for at den ikke falt under $ 11K i flere uker

Mange bedrifter og bedrifter er ikke villige til å ta sjansen på at de kan tape penger ved å godta krypto som betalingsmåte. Si for eksempel at du kjøper varer til en verdi av $ 50 fra en butikk med bitcoin, men i morgen faller eiendelens pris, og gjør dermed $ 50 mer til $ 30. Mens du fortsatt vil gå bort med alt du kjøpte, sitter butikken fast med et tap på $ 20. Forhandlere og bedriftseiere er sannsynligvis ikke villige til å akseptere en slik skjebne, og det er derfor så få kommersielle bedrifter aksepterer krypto som kontantekvivalent.

Så ideen om at man nå kan betale uansett skatteregninger har samlet seg i krypto er et stort skritt fremover. Zug har kunngjort at brukere kan betale regningene sine med krypto fra februar 2021. Sommer på opptil $ 110 000 kan tas hånd om via kryptobetalinger.

Alltid å få pengene sine verdt
Heinz Tannler – økonomidirektør for Zug-administrasjonen – kommenterte i et nylig intervju:

Vi tar ingen risiko med denne nye betalingsmåten, ettersom vi alltid mottar beløpet i sveitsiske franc, selv om betaling skjer i bitcoin eller eter.